Wijnproeverij Landgoed de Salentein

We zijn het nieuwe jaar gestart met een wijnproeverij op Landgoed de Salentein.

MKB Valleiregio wil groeien qua leden en opkomst, zodat wij ons netwerk verder kunnen verbreden en onze leden (nog) beter leren kennen. Deze spetterende bijeenkomst op een bijzonder mooie en sfeervolle locatie was daarvoor een uitstekend startschot en de opkomst was dan ook hoog. Onze voorzitter Caroline Gerressen gaf de introducees de gelegenheid zichzelf voor te stellen.

Historie

In een meeslepend verhaal over de historie van Salentein, ooit in de 16e eeuw begonnen als adellijk boerenbedrijf, heeft onder meer de hofstede op het landgoed de nodige verbouwingen gekend. In het eerste decennium van de 20e eeuw zijn de kenmerkende torentjes aangebouwd, zonder het karakter van het originele pand aan te tasten.

Familie Pon en Argentinië

Mijndert Pon, bekend van de automotive, heeft eind vorige eeuw het landgoed gekocht, grondig verbouwd en bruikbaar gemaakt voor evenementen en trouwerijen. Op het terrein is ook een restaurant te vinden en enkele andere opstallen. Verteld werd hoe gepassioneerd de heer Pon was van Argentinië. Een passie die overduidelijk is overgedragen aan het personeel. 

Een genot voor de smaakpapillen!

In Argentinië zijn boerderijen gekocht en opgezet en is zo’n 20 km lengte van het Andesgebergte gekocht! Van 1.000 tot 1.700 meter hoogte zijn over de volle lengte druivenranken aangelegd. Inmiddels hebben de drie kinderen van Mijndert de onderneming voortgezet en dragen ze bij aan het welzijn van de mensen in die regio. Niet alleen zij varen er wel bij: de bodega’s produceren inmiddels meerdere goede wijnen, waarvan wij er zeven mochten proeven. Na deze bijzondere proeverij en dito rondleiding sloten we deze sfeervolle netwerkbijeenkomst af.

Sponsorpakketten

Wil jij ook meer exposure voor jouw bedrijf? Bekijk onze sponsorpakketten en meld je aan.

Welkom aan onze nieuwe leden

Wij heten van harte welkom: Chiel Gronert van Chiel. Praktijk voor Natuurgeneeswijzen en Joost van Suchtelen van de Haare van Van Suchtelen van de Haare | Lijstenmakerij en Restauratie.

Mededelingen

  • Volgende bijeenkomst: Op donderdag 23-02-2023 zijn we bij Countus accountants en adviseurs in Wageningen, die ons meenemen in actuele fiscale ontwikkelingen en btw. Interessant voor ondernemers. Introducees zijn van harte welkom.
  • Wil je een leuke pitch houden i.v.m. een nieuw product, een succesverhaal, innovatie etc.? Geef je dan van tevoren op via info@mkbvalleiregio.nl

Graag tot ziens op onze volgende bijeenkomst op donderdag 23 februari.

Het bestuur

Bekijk het fotoalbum