Botter zeilrace & BBQ 
We vertrokken iets na vieren met een bus vol vrolijk gestemde ondernemers naar Spakenburg met een heerlijk zonnetje. Perfect weer voor een zeiltocht.

In Spakenburg aangekomen werden we ontvangen met een drankje in café De Korporaal. Onze voorzitter Bas van Riel heette iedereen van harte welkom en het programma werd kort uitgelegd.

Tijdens de bijzondere ledenvergadering werd unaniem decharge verleend aan Lenie van der Zande die haar bestuursfunctie op eigen verzoek neerlegt en Jeanine Branderhorst werd verkozen en geïnstalleerd voor de functie Communicatie en PR. De introducees mochten zich kort voorstellen.

Tijd voor actie! We vertrokken al lopend langs de oude haven naar de visafslag uit 1923. Koffie/ thee en allerlei koek stond klaar en we mochten plaatsnemen in de oude, originele veilingbanken.

De markante persoon Willem die zijn hele leven al in Spakenburg woont vertelde ons op een geweldig gedreven manier, vol humor, over de geschiedenis.

Spakenburg is bekend van de vishandel en de bakkers.  Volgens Willem zijn de ‘Stoepie’ wagens mislukte viswagens. In de topjaren voeren er 208 botters. Vis werd altijd afgerekend per pond en de directeur bepaalde de prijs. De handel werd contant afgerekend aan het eind van de week met 3% opslag voor de directeur. Helaas is in de jaren ’80 besloten om te stoppen met de veiling omdat er nog maar 3 vissers waren.

Onder begeleiding van Willem werden nog echte makrelen geveild met de veilingklok en konden we zelf de spanning ervaren van het afslaan. Een aantal van ons had geluk bij het veilen en ging met een heerlijke makreel naar huis.

Buitengekomen in de volle zon stapten we aan boord van 2 historische oude botters om te gaan zeilen. Op het water genoten we van de zon, een hapje en een drankje en de gezellige gesprekken. Een mooie manier van ontspannen netwerken en elkaar beter leren kennen.

Bij terugkomst in de oude haven meerden we aan voor de deur van De Korporaal en werden we verwend met een heerlijk visbuffet en verse gebakken kibbeling.

Helaas kwam er ook een eind aan deze gezellige en heerlijke avond en vertrokken we met de gereedstaande bus weer naar Ede waar we rond 22:00 weer veilig aankwamen.

Foto overzicht
Klik hier 
voor een foto overzicht.

Sponsorpakketten
Wil jij ook meer exposure voor jouw bedrijf? Bekijk onze sponsorpakketten en meld je aan.

Mededelingen

  1. De volgende bijeenkomst is op 29 augustus bij het Outdoor Food & Wijnfestival Ginkelse Heide i.s.m. Puur&Passie.
  2. Wil je een leuke pitch houden i.v.m. een nieuw product, een succesverhaal, innovatie etc.? Geef je dan van tevoren op via info@mkbvalleiregio.nl
  3. Bruis jij van de leuke ideeën voor een activiteit? Misschien is een functie in de activiteitencommissie dan wat voor je……….. Informatie hierover ontvang je via de bestuursleden of via info@mkbvalleiregio.nl.

Heb je een vraag? Neem dan contact op met één van de bestuursleden of stuur een e-mail naar info@mkbvalleiregio.nl.

Graag tot 29 augustus en een hele mooie vakantie toegewenst,

Het bestuur.


Botterzeilrace met BBQ in Spakenburg