Bedrijfsbezoek Remeker in Lunteren

Onze voorzitter Caroline opende de avond en nadat de introducees zich hadden voorgesteld kreeg Jan Dirk van der Voort het woord. Ras-ondernemer en samen met zijn echtgenote en twee zoons, de huidige generatie boeren op De Groote Voort.

Natuurlijk, koeien met hoorns

Al vele generaties (vanaf ca. 1650) wordt de grond van boerderij De Groote Voort beheerd door de familie Van der Voort. Jan Dirk heeft een enorme liefde voor de natuur en de natuurlijke processen en nam ons mee in een bijzonder verhaal ‘verteld door de koe’ en zijn zoektocht naar biologische oplossingen. En niet te vergeten de cruciale rol die hoorns spelen in de temperatuurregulatie van de koe. De ruim 90 gehoornde Jersey-koeien, leven grotendeels buiten op graslanden met uitsluitend grasvoeding en als resultaat de heerlijke en bekroonde rauwmelkse kazen van Remeker. Vanavond stonden de koeien binnen in de zelfontworpen stal met een bijzondere ronde vorm. Wat een prachtgezicht; je kon de sfeer van de ontspannen koeien bijna voelen.

Het geheim zit in de bodem!

Met rotsvast geloof in de kracht van de bodem, eigen ideeën, vallen en opstaan is een omslag gemaakt van een gemechaniseerd technisch systeem naar een volledig biologisch systeem. De boerderij wordt veel bezocht door overheidsinstanties en andere boeren om te leren van de stappen die de familie heeft durven zetten. Een fascinerend verhaal over volharding, geloof in het goede proces en de uiteindelijke beloning.

Gulle napraat en nagenieten

Na de rondleiding door Jan Dirk en zijn enthousiaste verhaal wilden we natuurlijk ook proeven. Schalen kaas met een rijke, diepe smaak, niet in woorden te vatten, zalig! Maar ook een royaal gebaar van andere lekkernijen vergezeld van blond bier van Doesburger Eng -een lokaal gebrouwen bier-, een glas wijn of iets anders lekkers. Kortom, er werd nog lang en gezellig nagepraat.

Sponsorpakketten

Wil jij ook meer exposure voor jouw bedrijf? Bekijk onze sponsorpakketten en meld je aan.

Nieuwe leden

Wij heten van harte welkom: Ali Tondkar van FLX Offices in Veenendaal!

Mededelingen

  • Volgende bijeenkomst: Op donderdag 14 december is de Jaarafsluiting met fotoworkshop en kerstdiner bij FLX Offices in Veenendaal. Introducees zijn van harte welkom en er zijn geen kosten aan verbonden.
  • Wil je een leuke pitch houden i.v.m. een nieuw product, een succesverhaal, innovatie etc.? Geef je dan van tevoren op via info@mkbvalleiregio.nl

Graag tot ziens op onze volgende bijeenkomst op donderdag 14 december a.s.

Het bestuur

Bedrijfsbezoek Remeker in Lunteren