Wildkanseltocht

De welkomstwoorden van de officiële opening door onze voorzitter Bas van Riel klonken ditmaal vanaf een comfortabele verhoging op de fraaie buitenplaats van Natuurcentrum Veluwe. Deze plek op de Ginkelse Heide heeft allerlei moois te bieden

Bas gaf de introducés de gelegenheid om zich te presenteren en bracht ons op de hoogte van de laatste nieuwtjes. Na een heerlijk soepje met brood stapten we rond 19.00 op de fiets onder leiding van de boswachter Rita en gingen we op zoek naar wild. Onderweg genoten we van bos en heide en het weer overtrof onze verwachtingen. We werden zachtjes aangemoedigd om ons toch vooral rustig te gedragen en het wild niet af te schrikken.

Na een schitterende wandeling kwamen we aan bij de wildkansel. Een natuurlijk ogend bouwwerk opgetrokken uit ‘misbaksels’, dat onderdak biedt aan spinnetjes en torretjes. Binnen was er plek voor iedereen en ontvouwde zich een prachtig panorama in de avondzon.

Zo liep er een grote roedel kaal wild te grazen met een aantal statige geweidragers en boswachter Rita verzekerde ons dat we geluk hadden om zoveel wild te zien. We tuurden, gluurden en spotten een groot everzwijn en zelfs een hinde met ‘wandelende tak’. Onze gids vertelde honderduit, terwijl de pasgeboren biggetjes voorbij paradeerden en het kapitaalhert zich uitsloofde voor de vrouwen… tevergeefs. Kortom: we waren getuige van de voorbronst. Burltijd dus -niet te verwarren met onze borreltijd- en de smeuïge verhalen waren dan ook niet van de lucht!

Het begon al een beetje te schemeren tijdens onze terugtocht. En bij aankomst was er volop gelegenheid om na te genieten tijdens en van de netwerk-BBQ. Wat een fijne manier om te netwerken en wat een zalige start, zo net na de vakantie!

Foto’s
Klik hier om de foto’s te bekijken.

Sponsorpakketten
Wil jij ook meer exposure voor jouw bedrijf? Bekijk onze sponsorpakketten en meld je aan.

Mededelingen

Wij feliciteren Jan van Santen, Mondial Waaijenberg Verhuizers, met de nominatie voor Ondernemer van het Jaar, in de categorie MKB en Detailhandel. Op maandag 23 oktober aanstaande, tijdens het Business Event van de Gemeente Ede wordt bekend gemaakt wie de winnaar is.

Tijdens de netwerkbijeenkomst van 28 september a.s. ben je van harte welkom om deel te nemen aan de kunst van het verleiden.. Meld je hier aan en lees meer:

De website van MKB Valleiregio wordt goed bezocht, ook de ledenpagina. Zorg ervoor dat je profiel up2date is en daarmee je bedrijf zichtbaar is.

Heb je een idee voor een activiteit, of wil je doorgeven aan welk bedrijf jij een bezoek wilt brengen? Neem contact op met één van de bestuursleden of stuur een e-mail naar info@mkbvalleiregio.nl.

Graag tot donderdag 28 september 2017 wanneer wij de Kunst van het Verleiden gaan ontdekken.

Het Bestuur