Sponsoravond

Voorzitter Bas van Riel opende de bijeenkomst in het prachtige pand van onze zilversponsor Rabobank Vallei en Rijn in Ede. Er werd kort teruggeblikt op de succesvolle bijeenkomst in augustus bij de Grebbelinie en de introducees kregen de gelegenheid zich kort voor te stellen.

Zilversponsor Rabobank
Paul Bouwmeester (manager MKB Rabobank) krijgt als eerste het woord en vertelt o.a. over de ontwikkelingen voor het MKB in het kader van Prinsjesdag, de wereldeconomie en de Brexit.
De economie is de ‘’zon met dreigende wolken’’. De economie in Nederland gaat nl. goed maar er zijn ook dreigende wolken door de handelsoorlog en Brexit. In het buitenland is India het snelst groeiende land en men is nieuwsgierig of ze dit kunnen waarmaken i.v.m. de slechte infrastructuur.

Het positieve van de Brexit is dat het vrijhandelsakkoord mogelijk zal blijven zoals het nu is. Het negatieve aan de Brexit is het asiel- en douanebeleid.
Er moet in november een nieuw voorstel liggen van de regering van UK anders volgt er een harde Brexit en dit zou zelfs kunnen leiden tot een tijdelijke totale stopzetting van handel.

Door de economische groei in NL sinds 2014 kiest de overheid er nu voor om gebruik te maken van het extra geld. De donkere wolken van de economische groei verbeelden de krapte op de arbeidsmarkt en de prijsdruk. De lastenverzwaring treft vooral de lagere inkomens doordat het BTW tarief van 6% naar 9% gaat, de zorgpremies zullen stijgen net als de kosten voor energie.

Vervolgens vertelt Marceline Hardeman (accountmanager en starterscoördinator voor startende ondernemers bij Rabobank) dat de Rabobank niet alleen aan het bankieren is. Er zijn diverse projecten zodat ondernemers elkaar verder brengen en zo van elkaar kunnen leren:
Circular Economy Challenge (circulariteit is een hot item)
Partner van Groeiagenda ICT
Masterclass Innovatie (training voor ondernemers m.b.t. innovaties voor hun eigen onderneming)
Teckle team (voor financiering/verbinden/sparringpartner als u een innovatief idee hebt)
Sterk van start
Coöperatiefonds (er is jaarlijks € 250.000 beschikbaar voor lokale stichtingen en verenigingen)
Rabo Doet Week
Rabobank Clubkas Campagne (Rabobank kiest er voor om geen losse donaties meer te doen; nu kunnen leden stemmen welke stichting of vereniging een bijdrage zou moeten ontvangen en hiervoor stelt Rabo € 100.000 beschikbaar).

De sprekers worden bedankt voor hun interessante presentaties en ontvangen een fles wijn, geleverd door Puur en Passie. Aansluitend was er voldoende de tijd om te netwerken en te borrelen en om de info-stands van de bronssponsoren te bezoeken.

Foto overzicht
Klik hier voor het foto overzicht

Sponsorpakketten
Wil jij ook meer exposure voor jouw bedrijf? Bekijk onze sponsorpakketten en meld je aan.

Mededelingen
De volgende bijeenkomst is 25 oktober 2018 met een interessant bedrijfsbezoek bij Hatch Tech Experience Centre te Veenendaal.

Graag aandacht voor het Business Event van gemeente Ede 15 oktober a.s. met o.a. een optreden van pianiste/zangeres Iris Hond.

Daarnaast organiseert De Rabobank samen met gemeenten Veenendaal en Rhenen op 17 oktober a.s. een startersevent in Veenendaal.

Wij zijn nog steeds op zoek naar collega’s die de functie van activiteitencommissie en PR & Communicatie willen vervullen. Aanmelden kan via info@mkbvalleiregio.nl.
De website van MKB Valleiregio wordt goed bezocht, ook de ledenpagina. Zorg ervoor dat je profiel up2date is en daarmee je bedrijf zichtbaar is.

Het Bestuur