SEO voor dummies

Een sportieve locatie in Bennekom was dit keer de eindbestemming voor deelname aan weer een drukbezochte bijeenkomst van ons productieve netwerk. Voorzitter Bas van Riel opende met een warm welkom en gaf een overzicht van de recent gerealiseerde opdrachten en leads binnen ons netwerk. De rijke schare aan introducees kreeg daarna gelegenheid om zich voor te stellen.

SEO als sleutel voor succesvol ondernemen
Meindert Jorna, ondernemer en docent Applicatie Ontwikkeling, gaf een presentatie over het belang van ‘Search Engine Optimization’.

Vanuit zijn ervaring in ontwikkelingswerk heeft hij ontdekt hoe belangrijk het rangschikken van data is. Tegelijkertijd plaatst Meindert de kritische noot: vraag jezelf af of de noodzaak tot optimaliseren van SEO ook voor jouw onderneming geldt. Een interactieve quiz via de telefoon bracht de nodige bedrijvigheid, want wie van de deelnemers scoort het hoogst?

Bepalende kenmerken van je website in Google zijn: techniek, vindbaarheid en linkbuilding. www.gtmetrix.com is zo’n autoriteit om de techniek van je website te testen. Let er ook op dat je website geen ‘dode links’ bevat, want daar houdt Google niet van. Check het resultaat van je zoekwoorden, want je wil toch vooral de juiste bezoekers aantrekken. Kortom; een schat aan informatie viel ons ten deel, met als favoriet van de spreker: https://answerthepublic.com. Hier kun je sleutelwoorden invoeren om inhoudelijke suggesties te genereren.

Voorbereidingen gezamenlijk Business Event Gemeente Ede november 2018
De voordrachtcommissie is gestart met een zoektocht naar nieuwe kandidaten voor de veertiende editie van dit netwerkevenement. Om het animo onder de leden te peilen gaf Bas het woord aan Susanne Scharer, die een toelichting gaf op dit initiatief van de Gemeente Ede. Susanne vertelde over de verschillende deelname-opties, zoals workshops en een diner met de hoofdsponsors. De interesse van onze leden ging voornamelijk uit naar de middageditie (workshops). MKB Valleiregio komt haar leden graag tegemoet met een bijdrage in de aanschaf van de toegangskaarten. Voor nu gaat het hier om een peiling; een aantal ondernemersclubs (waaronder MKB Valleiregio) hebben gesprekken gevoerd, maar een definitief startsein is nog niet gegeven.

En dan…
Contacten leggen en relaties verdiepen, want daar draait het uiteindelijk om. Gesprekken voeren met aandacht voor elkaar, voor elkaars interesse en onderneming. Ontspannen netwerken en genieten van een drankje en een versnapering.

Want daar zijn we goed in bij MKB Valleiregio!

Foto overzicht
Klik hier voor een foto overzicht.

Sponsorpakketten
Wil jij ook meer exposure voor jouw bedrijf? Bekijk onze sponsorpakketten en meld je aan.

Welkom aan onze nieuwe leden
Harry Manni – Mananarap
Natasja Barské – Gelling van BVD advocaten
Cindy Hermans – Hermonde

Mededelingen
Let op bijeenkomst april is vervroegd!!!
i.v.m. koningsdag vindt de bijeenkomst plaats op 19 april 2018. Inloop vanaf 17:30. Start om 18:00 uur. Algemene Leden Vergadering en bedrijfsbezoek/rondleiding Intratuin te Barneveld. Meld je hier aan voor deze bijeenkomst.

Het bestuur van MKB Valleiregio is verheugd om haar leden te kunnen melden dat de volgende kandidaten zich hebben aangemeld voor de volgende functies:

Secretaris/penningmeester, ter vervanging van Susanne Scharer:
o Josée van den Heuvel

Activiteitencommissie, ter vervanging van Christian den Hartog:
o Tina Kiyumarsi

Heb je gegronde bezwaren tegen hun benoeming tijdens de ALV van 19 april a.s., dan verzoeken wij je om dit ruimschoots van te voren, liefst z.s.m. te melden per e-mail: info@mkbvalleiregio.nl, voorzien van een onderbouwing.

Twee weken voor de ALV zijn de stukken te vinden op de site van MKB Valleiregio.

Vind je het leuk om ook eens een verslag te schrijven over een van onze bijeenkomsten? Meld je dan aan bij het bestuur.

De website van MKB Valleiregio wordt goed bezocht, ook de ledenpagina. Zorg ervoor dat je profiel up2date is en daarmee je bedrijf zichtbaar is.

Heb je een idee voor een activiteit, of wil je doorgeven aan welk bedrijf jij een bezoek wilt brengen? Neem contact op met één van de bestuursleden of stuur een e-mail naar info@mkbvalleiregio.nl.