Presentatie: Hoe raakt het Belastingplan 2024 MKB-ondernemers financieel?

We werden gastvrij ontvangen op het kantoor van Equus accountants en belastingadviseurs met een lekkere kop koffie of thee en bijpassend Equus-taartje. Zoals elk jaar heeft de belastingdienst op de derde dinsdag van september een koffertje vol met plannen, die veelal in het nieuwe jaar belastingplichtigen raken. Dit jaar waren er nogal wat wijzigingen voor ondernemers.

Voormalige bibliotheek en belastingperikelen

Na een algemene introductie werd nog even stilgestaan bij het feit dat we ons in de voormalige bibliotheek van Ede bevonden. Robbert Bijlemeer, fiscaal jurist en een van de partners, nam ons mee in de belastingontwikkelingen voor ondernemers.

De afname van aftrekposten en verhoging van belastingpercentages lieten een beeld zien wat wij ondernemers ook ervaren: sterk stijgende belastingdruk. Aandacht was er voor de vraag of een BV voor de huidige eenmanszaken/VOF nu aantrekkelijker is geworden, maar ook vergaande maatregelen met betrekking tot excessief lenen voor de DGA’s werden belicht. Tips om met de wijzigingen zo goed mogelijk om te gaan, ontbraken niet.

Andries en AI

Andries Willemsen, AA-accountant en RB-belastingadviseur, vervolgde met de mogelijkheden van AI (kunstmatige intelligentie). De bevlogenheid van Andries was goed merkbaar en zorgde voor een energieke discussie. Vooral dat maar ook het belang van onze eigen verantwoordelijkheden in de toepassing ervan, bv. bij ChatGPT zullen cruciaal zijn voor de werkgelegenheid en onze toekomst. Kortom, genoeg stof tot netwerken.

Sponsorpakketten

Wil jij ook meer exposure voor jouw bedrijf? Bekijk onze sponsorpakketten en meld je aan.

Mededelingen

  • Volgende bijeenkomst: Op donderdag 31 maart a.s. brengen we een bezoek de Groenerie in Harskamp. Introducees zijn van harte welkom.
  • Wil je een leuke pitch houden i.v.m. een nieuw product, een succesverhaal, innovatie etc.? Geef je dan van tevoren op via info@mkbvalleiregio.nl.
  • Welke zaken heb jij gedaan met een van onze andere leden? Laat het ons hier weten!

Graag tot ziens op onze volgende bijeenkomst op donderdag 31 maart.

Het bestuur

Bekijk het fotoalbum