Over de AVG & Slow netwerken

Voor de februari-bijeenkomst kwamen we samen op een warme winterlocatie in de Lunterse bossen. Onze voorzitter Bas van Riel opende op zijn eigen enthousiaste wijze, en blikte terug op de vruchtbare verbindingen die recent zijn gelegd tijdens het netwerken en wat dit heeft opgebracht. Daarna maakten we kennis met de introducees, hun drijfveren en missie.

Algemene Verordening Gegevensbescherming
Peter Oelen, operationeel directeur bij Xantion, deelde zijn visie op de gevolgen en de toepasbaarheid van de AVG, een juridische wet die nu, na 2 jaar, actief wordt. Per 25 mei 2018 geldt dezelfde privacywetgeving in de hele Europese Unie. Peter gaf ons een kijkje vanuit de burger en vanuit de onderneming.

Functionaris Gegevensbescherming
Organisaties kunnen verplicht worden een interne toezichthouder aan te stellen. Relevant hierbij zijn onder meer het aantal mensen, de hoeveelheid gegevens en hoe lang de organisatie mensen volgt. In een Register dien je dan bij te houden wat je doet met welke data. Discretie blijft hierbij een belangrijk sleutelwoord!

Heb je niks te verbergen?
Peter wilde ons ook vooral meegeven om voorzichtig om te gaan met onze privacygegevens.
Want ook al heb je niks te verbergen; je hebt er geen zicht op hoe bijvoorbeeld je betaalgedrag ‘vertaald’ wordt en vervolgens terechtkomt bij financiële instanties.

Ontdek meer over de AVG op
Over GDPR/AVG voor MKB
Over datahandelaren
Autoriteit persoonsgegevens
GDRP/AVG

Slow netwerken
Deze interessante bijdrage gaf ons voldoende stof tot nadenken en aanzet tot handelen.
Peter werd hartelijk bedankt en nam het applaus en een mooie fles wijn in ontvangst.
In groepjes van drie vervolgden we onze avond met heerlijke hapjes en een drankje in ontspannen sfeer. Bas luidde de wissels in voor de volgende ronde… tot in de late uurtjes.

Mededelingen
Let op: i.v.m. koningsdag vindt de bijeenkomst in april plaats op 19 april 2018.
Tijdens de Algemene Ledenvergadering in april 2018 neemt Mirjam Ouwehand afscheid als bestuurslid. Per die datum is het bestuur is op zoek naar een bestuurslid voor de activiteitencommissie. Heb jij organisatietalent en vind je het leuk om bijeenkomsten te organiseren? Meld je dan aan bij een van de bestuursleden of stuur een e-mail naar info@mkbvalleiregio.nl.
Het bestuur is op zoek naar een penningmeester/secretaris ter vervanging van Susanne Scharer. De werkzaamheden gaan in per april 2018. Susanne blijft in het bestuur en draagt het takenpakket over aan de nieuwe penningmeester/secretaris. Heb jij affiniteit met het penningmeesterschap en wil je secretaris worden van MKB Valleiregio? Neem voor meer informatie contact op met het bestuur en stuur een e-mail naar info@mkbvalleiregio.nl.
Hoe kom je hoger in de Google ranking en hoe genereer je meer traffic en meer omzet uit je website? Kom naar de bijeenkomst van 29 maart a.s.. Lees meer en meld je hier aan.
Heb je een idee voor een activiteit, of wil je doorgeven aan welk bedrijf jij een bezoek wilt brengen? Neem contact op met één van de bestuursleden of stuur een e-mail naar info@mkbvalleiregio.nl.
Heb je een vraag? Neem dan contact op met één van de bestuursleden of stuur een e-mail naar info@mkbvalleiregio.nl.

Het bestuur.