Kookworkshop regionale producten bij SmaakPark

Onze (net getrouwde) voorzitter Bas van Riel heet iedereen van harte welkom op het defensieterrein waar SmaakPark te Ede gevestigd is.

Bas informeert ons over de stand van zaken rond Lenie van der Zande van Comm-On+. Lenie was vorige maand gestart met de invulling van de functie Communicatie / PR maar om gezondheidsredenen heeft zij besloten om zich de komende maanden terug te trekken. Wij wensen Lenie alle sterkte toe.

De introducees maken van de gelegenheid gebruik om zich kort voor te stellen.

Vervolgens is het woord aan Christian Weij van het SmaakPark. Door middel van een film vertelt hij over de grootse plannen op dit ruime terrein. Het pand is een oude sporthal met heel veel deuren waar vroeger de artillerie (de kanonnen) achter stonden. De beelden laten zien hoe het SmaakPark er uit zal komen te zien met o.a. een foodhall (waar je eten kunt kopen en nuttigen), een grote visvijver, kassen, twee B&B woningen en ruimte genoeg om zes keer per jaar foodfestivals te houden. Christian zelf is al sinds zijn achtste levensjaar bezig met voedsel en heeft intussen ook meerdere boeken op zijn naam staan. Het laatste boek heet ‘’Verrot gezond’’ en hieruit zullen we vanavond enkele gerechten zelf klaar maken.

Edo Muller, projectleider van de gemeente Ede, is vanavond ook te gast en vertelt ons iets over het World Food Center dat hier achter komt te liggen: in het hart van de FoodValley. Het idee is een nationaal en internationaal ontmoetingscentrum waar iedereen bij elkaar komt (consumenten, bedrijfsleven en kennisinstellingen). Allemaal bezig met de prangende vraag: ‘’hoe kunnen we alle mensen in toekomst op een duurzame manier voeden?’’. Verder wil het WFC een plek zijn waar je in één dag iets leert over de voedselketen en waar je je tegelijkertijd prima vermaakt. Het is een enorm project en zal gerealiseerd worden in 2022.

Tijd voor de kookworkshop! Er werden groepjes van vijf personen gemaakt waarna iedereen samen aan de slag ging. Bij dit mooie weer werd er natuurlijk ook gebruik gemaakt van diverse BBQ’s en allemaal regionale, biologische en gefermenteerde producten. Ook de sausen werden helemaal zelf gemaakt. Het resultaat mocht er zijn, we hebben heerlijk gegeten, gedronken en ondertussen genetwerkt. 

Foto overzicht

Klik hier voor een foto overzicht.

Welkom aan ons nieuwe lid

Jeanine Branderhorst van Brightline-Teleservice

Sponsorpakketten

Wil jij ook meer exposure voor jouw bedrijf? Bekijk onze sponsorpakketten en meld je aan.

Mededelingen

  1. De volgende bijeenkomst is op 27 juni a.s. en zal om 16.00 uur starten want we gaan botterzeilen in Spakenburg.
  2. Wil je een leuke pitch houden i.v.m. een nieuw product, een succesverhaal, innovatie etc. of gewoon iets vertellen over je bedrijf? Geef je dan van te voren op via info@mkbvalleiregio.nl
  3. Bruis jij van de leuke ideeën voor een activiteit? Misschien is een functie in de activiteitencommissie dan wat voor je……….. Informatie hierover ontvang je via de bestuursleden of via info@mkbvalleiregio.nl.

Heb je een vraag? Neem dan contact op met één van de bestuursleden of stuur een e-mail naar info@mkbvalleiregio.nl.

Graag tot 27 juni.

Het bestuur.

Kookworkshop Smaakpark Ede