Innovatie in de zorg

We waren te gast bij Landgoed Groot Zonneoord, prachtig gelegen midden in de bossen tussen Ede en Lunteren. De voorzitter opende de avond en de introducees kregen de mogelijkheid zich kort voor te stellen.

Innovatie in de zorg (Noaber Foundation)
Theo Dijkstra (Directeur) en Wim Post (Programma manager) namen ons mee in de historische ontwikkeling van het Landgoed tot hetgeen het vandaag de dag is.
De missie was aanvankelijk een lang leven te stimuleren. De historie is achterhaald aan de hand van de 70-jarige Robbie de Graaff. Hij verbleef hier als jongetje toen het nog een kinder gezondheidskolonie was. De gezondheid van ‘’bleekneusjes’’ uit de grote stad, maar ook van bijvoorbeeld mongooltjes, werd gemonitord en men hield de gezondheidstoestand bij om te kijken wat dit betekende voor de toekomst (ging men hierdoor beter presteren en werd men hier algemeen beter van?). Hetgeen heel innoverend was voor die tijd.

Innoveren, verbinden, delen en ontwikkelen
Eind jaren tachtig werd het pand gekocht door ICT bedrijf BAAN en aangepast zoals het er nu uitziet.
Het was dan ook hier dat de broers BAAN ‘’Boeing’’ binnen hengelden. In 2001 kochten Paul Baan en zijn vrouw het en werd het een ANBI stichting: de Noaber Foundation.

Deze stichting had als doel om als kenniscentrum een netwerk te faciliteren, helemaal gericht op zorg-innovatie dus geen vergader- en congrescentrum. De kern is innoveren, verbinden, delen en ontwikkelen. Projecten financieren voor gezinnen in harmonie met de natuur.

Wim hield een betoog met heel veel passie over de methoden, de middelen, de uitdagingen en de (ketenzorg)oplossingen. Na de zomer wordt gestart met nieuwe bouwactiviteiten (4 extra paviljoens) i.v.m. groei.

Onder het genot van een drankje en heerlijke hapjes sloten we deze interessante bijeenkomst af.

Foto overzicht
Klik hier voor een foto overzicht.

Sponsorpakketten
Wil jij ook meer exposure voor jouw bedrijf? Bekijk onze sponsorpakketten en meld je aan.

Mededelingen
De volgende bijeenkomst is 28 juni 2018. Eigenlijk zouden wij een bedrijfsbezoek aan Tesla brengen maar door diverse tegenslagen aldaar kan dit helaas geen doorgang vinden. De activiteitencommissie heeft op deze korte termijn als alternatief een golfclinic in Heelsum georganiseerd. Zorg dat je je op tijd aanmeldt in verband met het inhuren van voldoende Golfpro’s.

Felicitaties voor Gerrit van de Goor want hij is koninklijk onderscheiden.

Ronnie van Iwaarden ontvangt bloemen als bedankje voor zijn ondersteuning aan de activiteitencommissie en kan zich nu meer richten op het openen van een tweede vestiging Fit20.

Wie o wie gaat onze activiteitencommissie versterken bij het organiseren van leuke bijeenkomsten? Aanmelden kan via info@mkbvalleiregio.nl

Het Business event van november 2018 voor de gezamenlijke businessclubs is op initiatief van de Gemeente Ede afgeblazen. Het blijft natuurlijk wel mogelijk om individuele kaarten te bestellen.

De website van MKB Valleiregio wordt goed bezocht, ook de ledenpagina. Zorg ervoor dat je profiel up2date is en daarmee je bedrijf zichtbaar is.

Heb je een vraag? Neem dan contact op met één van de bestuursleden of stuur een e-mail naar info@mkbvalleiregio.nl.

Het bestuur.