Hoe veilig is jouw identiteit?

BIT Internet Technology in Ede was de locatie-gastheer van deze herfstbijeenkomst. Een betere plek om een datalek te moeten bestrijden is nauwelijks denkbaar. Als onderscheidende internet service provider voor de zakelijke internetgebruikers beheert BIT drie datacenters in Ede, in volledig eigendom. Voorzitter Bas van Riel heette iedereen van harte welkom om 20.00 uur en de introducees stelden zich voor. Daarna gaf Bas het woord aan de vermaarde onderzoeksjournalist Brenno de Winter, gespecialiseerd in IT-beveiliging en privacy.

… en plots waren we beland in een crisissituatie!
In de introductie voorafgaand aan de hack wees Brenno ons op het belang en het effect van een netwerk. En voordat we het wisten werden we toegesproken op scherm door wethouder Copernicus Vuurtoren die ons aanwees als zijn crisisteam om de toegang tot GBA Persoonsgegevens te redden uit criminele handen.

Het crisisteam in actie
Bestuurslid Mirjam Ouwehand werd unaniem aangewezen als contactpersoon van het crisisteam en met een ICT-team en een communicatiestaf gingen we aan de slag met prioriteiten stellen van de geleverde actielijst. Het was bijzonder interessant om te zien hoe we als totale groep opgingen in het bestrijden van de hack.

Job well done!
Na zo’n 70 minuten spel van overleg en interrupties klonken dan toch via het scherm de verlossende woorden: ‘Job well done’. Brenno gaf ons na afloop zijn kijk op de casus. “Er is altijd een sfeer van storing en paniek: zorg voor een crisisplan in je organisatie, denk vooraf na over hoe te handelen in een digitale crisis en vooral: communiceer! Er zijn zelfs aantoonbare faillissementen door geheimhouding en slechte communicatie”. Er volgde een bloemlezing aan anekdotes met de Titanic in de hoofdrol, maar ook de rol van Nederland in het opstellen van een hulpplan is hierin van belang geweest destijds. Speerpunten van Brenno: Vraag om hulp, spreek meldpunten af en inventariseer data!

Wij danken Brenno de Winter voor zijn vakkundigheid en bereidwilligheid om dit met ons te delen.

Kijkje in de datacenters en netwerkborrel
Belangstellenden kregen een rondleiding in het datacenter en natuurlijk was er een lekker hapje bij de netwerkborrel waar we even konden bijkomen van alle consternatie…

Foto overzicht
Klik hier voor het foto overzicht.

Sponsorpakketten
Wil jij ook meer exposure voor jouw bedrijf? Bekijk onze sponsorpakketten en meld je aan.

Welkom aan ons nieuwe lid
Arnoud Hoogendoorn – Bouwstede ondernemerscentrum

Mededelingen

Ontvang je de laatste tijd geen e-mails meer van MKB-valleiregio? Check je spam box.
Is daar geen uitnodiging of verslag te vinden? Stuur dan een bericht naar info@mkbvalleiregio.nl.

Het bestuur is op zoek naar ondersteuning voor de communicatie van MKB Valleiregio. Heb jij o.a. kennis van social media, kan je wervende teksten schrijven en wil je graag een bijdrage leveren aan onze bruisende netwerkclub? Neem dan contact op met de voorzitter of met één van de andere bestuursleden en stuur een e-mail naar info@mkbvalleiregio.nl.

Tijdens de netwerkbijeenkomst van 30 november a.s. gaan we TripleP netwerken. Lees hier meer over deze bijzondere vorm van netwerken en meld je aan.

De website van MKB Valleiregio wordt goed bezocht, ook de ledenpagina. Zorg ervoor dat je profiel up2date is en daarmee je bedrijf zichtbaar is.

Heb je een idee voor een activiteit, of wil je doorgeven aan welk bedrijf jij een bezoek wilt brengen? Neem contact op met één van de bestuursleden of stuur een e-mail naar info@mkbvalleiregio.nl.

Het bestuur.