Hoe gaat een rechtszaak

In het mooie gebouw van CHE te Ede opende Annelyn de Boer om 20:00 uur onze clubavond en werden wij welkom geheten. Na de pitches van de introducees stond Annelyn stil bij het Business Event 2016. Dit jaar met het thema “Succesvol Grenzen Verleggen”. De leden mogen één introduce meenemen die gratis kan deelnemen aan dit Event. Een ieder wordt gevraagd om nog even na te denken wie je nog meer zou willen uitnodigen om deel te nemen aan dit grensverleggende event. Om jouw bedrijf extra exposure te geven, voor en tijdens dit Business Event, hebben we een tweetal mooie sponsorpakketten beschikbaar. Bekijk hier de pakketten en meld je aan!

Zilversponsor
Onze zilversponsor Gemeente Ede, om precies te zijn het Werkgevers Servicepunt (WSP), vertelde meer over wie het WSP is en de mogelijkheden die WSP biedt voor ondernemers. Bij de bemiddeling van mensen met een beperking tot de arbeidsmarkt en hoe deze mensen ook voor jouw organisatie van toegevoegde waarde kunnen zijn.

Hoe gaat een rechtszaak?
De advocaten mr. drs. Geerdes, mr. Loo en mr. Merkenbach, van advocatenkantoor Poelmann van den Broek, behandelden de casus van twee ondernemers in een bestuursrechtelijke zaak. Twee bedrijven, binnen één gemeente kwamen lijnrecht tegenover elkaar te staan in een concurrentiestrijd om de verkoop van openhaardhout. Gemeentelijk beleid, bestemmingsplannen, verstrengelende belangen e.d. kwamen aan de orde en er werd ingegaan op hoe procedures in zijn werk gaan. Na de behandeling van de casus waren wij getuige van de verloop van een rechtszaak, volledig met verweer en betoog, inclusief de bindende uitspraak van de rechter en een interessant staartje i.v.m. een aanvraag tot wijziging van het bestemmingsplan.
Tijdens deze leuke interactieve sessie namen de leden actief deel en werd om slimme inbreng gevraagd.

Na deze interessante praktijksimulatie was er, onder het genot van een hapje en een drankje, voldoende tijd om nog even na te praten en te netwerken.

Ook interesse om jouw bedrijf meer zichtbaar te maken? Wij hebben diverse sponsorpakketten om dit mogelijk te maken.

Klik hier om de foto’s van deze bijeenkomst te bekijken.

Mededelingen
– Voor de activiteitencommissie zijn wij op zoek naar kandidaten, dus heb je leuke ideeën of organiseer je graag events, meld je aan. Je hoeft niet persé zitting te nemen in het bestuur.
– Vind je het leuk om ook eens een verslag te schrijven over een van onze bijeenkomsten? Meld je dan aan bij het bestuur.
– Reserveer donderdag 24 november vanaf 19:30 uur in je agenda voor het Business Event “Succesvol Grenzen Verleggen!” Aanmelden kan zoals altijd via onze website en wij ontvangen graag ook de namen van jullie introducees (naam van de persoon en bedrijfsnaam) voor de badges, deze gegevens kan je mailen naar info@mkbvalleiregio.nl.
– De website van MKB Valleiregio wordt goed bezocht, ook de ledenpagina. Zorg ervoor dat je profiel up2date is en daarmee je bedrijf zichtbaar is.
– Op 9 en 10 juni 2017 vindt Samenloop voor Hoop (KWF) plaats. Wil je meelopen of heb je een ander idee om je steentje bij te dragen, meld je dan aan bij Huib van Loon. Hij is bezig om een team samen te stellen.

Heb je een vraag of wil je je aanmelden voor de activiteitencommissie? Neem dan contact op met één van de bestuursleden of stuur een e-mail naar info@mkbvalleiregio.nl.

Het Bestuur