Gedrag van aap tot ondernemer


In het mooie natuurgebied van Lunteren bevindt zich “Het Uilenbos”. In deze geheel vernieuwde en zeer gezellige ambiance werden we welkom geheten door onze voorzitter Bas van Riel nadat iedereen was voorzien van een drankje en lekkere pepernoten, kruidnoten en gevulde speculaas.

De introducees werden welkom geheten en mochten zich kort voorstellen. De ledenpitch deze avond was voor Annette Boer (Mediation Het Vertrouwen) en daarna kreeg Niels Vermeer, de uitbater van Het Uilenbos (sinds 2015), het woord. Na een grondige renovatie en frisse look wordt Het Uilenbos steeds populairder voor vergaderingen, bruiloften, feesten. Uiteraard blijft de oude, bekende speeltuin een grote trekpleister en de heerlijke pannenkoeken. Een heus klimbos en een nieuwe zaal staan op de planning voor 2020.

De pannenkoeken hebben we daarna geproefd tijdens een overheerlijk en uitgebreid buffet. Het eten nodigde uit tot gezellige gesprekken over diverse onderwerpen om elkaar beter te leren kennen. En gezien de grote opkomst was dit al een hele kluif.

Het gedrag van apen vormt een onuitputtelijke inspiratiebron om aan het gedrag van mensen te spiegelen. Dat is precies wat Daniel Seesink, zoöloog van Bewustzoo, in zijn lezing deed. Aan de hand van sprekende (voor)beelden werden we meegenomen in de wereld van de gorilla’s, chimpansees en bonobo’s.

We ontdekten wat dit kan betekenen voor ons gedrag als ondernemer bij het benaderen van klanten, het leggen van contacten en het functioneren in een organisatie als leider. Een hele goede tip: ‘Weet wat er leeft, ga vlooien’ =Zorg dat je dichtbij de/je mensen staat zodat je weet wat er leeft. Essentieel voor goede onderlinge contacten.

Ook de principes van de beroemde oud-hoogleraar psychologie en marketing Gialdini zijn te herkennen bij de apen en houden ons een spiegel voor om te leren hoe we bijvoorbeeld conflicten moeten oplossen i.p.v. vermijden. We hebben veel gelachen en geleerd tijdens deze inspirerende lezing.

Na afloop werd er nog veel nagepraat over de nieuwe inzichten n.a.v. de lezing en was er ruim de tijd om te netwerken met een hapje en drankje. We kijken terug op een goed verzorgde en inspirerende avond.

Foto overzicht

Klik hier voor een foto overzicht.

Welkom aan ons nieuwe lid

Jeroen van Campen van Van Campen Schoonmaak en Bedrijfsdiensten

Sponsorpakketten

Wil jij ook meer exposure voor jouw bedrijf? Bekijk onze sponsorpakketten en meld je aan.

Mededelingen

  1. De volgende bijeenkomst is op 19 december in Het Openlucht Museum in Arnhem. Deze sfeervolle kerstbijeenkomst zal bestaan uit een rondleiding, dinerbuffet en een netwerkborrel.
  2. Wil je een leuke pitch houden i.v.m. een nieuw product, een succesverhaal, innovatie etc.? Geef je dan van tevoren op via info@mkbvalleiregio.nl.

Heb je een vraag? Neem dan contact op met één van de bestuursleden of stuur een e-mail naar info@mkbvalleiregio.nl.

Graag tot ziens op de kerstbijeenkomst van 19 december!

Het bestuur.