De impact van Blockchain en Bitcoin


Onze voorzitter Bas van Riel heet iedereen welkom in de sfeervolle centrale ruimte van ondernemerscentrum Bouwstede. De introducees krijgen de gelegenheid zich voor te stellen. Dat MKB Valleiregio ook zorgt voor nieuwe zakelijke contacten die business genereren wordt duidelijk aan de hand van een aantal concrete voorbeelden.

Vandaag starten we met de businesspitch. De aftrap is voor Wim Kersenboom en Jeanine Branderhorst. Arnoud Hoogendoorn vertelt iets over het ontstaan van het ondernemerscentrum en legt het concept uit.

Het woord is vervolgens aan spreker Gert Geijtenbeek (SignS International Veenendaal). In zijn presentatie legt hij uit wat Blockchain is en wat de relatie is met bijvoorbeeld de cryptovaluta Bitcoin. Blockchain is een globaal, decentraal gedistribueerd grootboek waarbij vele duizenden computers wereldwijd gezamenlijk werken aan de verwerking van transacties en waarin alle transacties worden bijgehouden. Op die manier ontstaat er een wereldwijde decentrale database van bezittingen en kan men allerlei zaken onderling snel, veilig, waterdicht en ondubbelzinnig van eigendom laten wisselen. Er is dus niet langer een derde partij (zoals een bank, notaris, kadaster en KvK) nodig om de betrouwbaarheid van een transactie te kunnen waarborgen. Hij vertelt ook over nieuwe toepassingen en maatschappelijke veranderingen op korte en lange termijn: o.a. minderbedeelden kunnen nu ook mee doen op de financiële markt, corrupte instellingen of regeringen worden omzeild. Uiteraard roept dit onderwerp veel vragen op waarvan Gert er een aantal kort beantwoordt.

Na het beëindigen van de presentatie is er voor iedereen onder het genot van een hapje en drankje nog genoeg tijd over om te netwerken en meer vragen te stellen over dit onderwerp.

Foto overzicht
Klik hier 
voor een foto overzicht.

Welkom aan onze nieuwe leden
Jolande van Niekerk van Van Nieuwkerk
Daryl Baars van DBS Automotive

Nieuws en mededelingen

  • De volgende bijeenkomst is op donderdag 31 oktober bij The MAXX in Veenendaal! Let op dat je de activiteiten van je keuze achter je naam toevoegt!
  • Wil je een leuke pitch houden i.v.m. een nieuw product, een succesverhaal, innovatie etc.? Geef je dan van tevoren op via info@mkbvalleiregio.nl

Graag tot 31 oktober,

Het Bestuur