Dat gaat naar Den Bosch toe!

Dit jaar krijgt heel Nederland de unieke kans om door de dakgoten van de Sint-Jan in Den Bosch te wandelen.

MKB Valleiregio heeft tijdens het zomerevent dé kans genomen om met haar leden deze ‘Wonderlijke Klim’ te beleven. De tocht leidde de leden via speciaal aangelegde steigers en trappen naar 25 meter hoogte. En daar stonden zij oog in oog met de 96 figuren, veelal schrijlings zittend, op de luchtbogen die de gotische constructie al vijfhonderd jaar ondersteunen.

‘Klim op de Sint Jan naar de tijd van Jeroen Bosch’ is de slogan die de kathedraal hanteert. De vermaarde kunstschilder leefde in Den Bosch toen de Sint-Jan er verrees. En juist in 2016 is het precies vijfhonderd jaar geleden dat Jeroen Bosch overleed in zijn eigen stad. MKB Valleiregio heeft hier een stuk van mee mogen beleven. Zelfs een ‘bellende engel’ is daarbij gespot.

Natuurlijk kon de Bossche bol niet ontbreken en na verzorging van de innerlijke mens in het gezellige Grand Café Silva Ducis aan de Parade gingen de leden in drie fluisterboten de Binnendieze op. Gewapend met paraplu’s, die de gezelligheidsfactor alleen maar vergrootten, werden zij getuigen gemaakt van de unieke geschiedenis en schoonheid van de stad. De vrijwillige gidsen wisten ieder te boeien tijdens de vaart onder en door overkluizingen en togen van de binnenstad. Al borrelend en ‘knagend’ vielen de leden van de ene verbazing in de andere over hoe de stad, vanaf het water gezien, is opgebouwd in de loop der eeuwen.

De afsluiting vond plaats in het supergezellige restaurant ‘Djoyn’, waar een heerlijke pure maaltijd werd geserveerd in een sfeervol aangeklede ruimte. De kans elkaar weer wat beter te leren kennen werd door ieder met beide handen aangegrepen. Hierna ving de bustocht naar huis weer aan en was Ede rond 23.30 uur weer in zicht.

Einde van een dag om elkaar nog vaak aan te herinneren: zeer verrassend, een fantastische belevenis, grote verbinding, nieuwe contacten, hoge gezelligheidsgraad, mooie en afwisselende activiteiten, kortom ZEER GESLAAGD!! Met dank aan het bestuur en de leden!

Welkom aan onze nieuwe leden
Mariska Hofland-Kramer – Hip & Hebbuh
Annette de Boer – Mediation het Vertrouwen
Christo Beumer – Beumer Solutions
Helco Dekker – Clouddistrict

Klik hier voor een foto overzicht.

‘Einde-vakantie-Bronssponsor-BBQ’
In juli genieten we van een welverdiende vakantie!
Donderdag 25 augustus hebben we een ‘einde-vakantie’-BBQ waar de meeste Bronssponsoren zich zullen presenteren. Reserveer deze datum alvast in je agenda en meld je aan. Vanaf 18:30 uur ben je van harte welkom bij Buitenzorg, Amsterdamseweg 19, Ede.

Mededelingen
• Voor de activiteitencommissie zijn wij op zoek naar kandidaten, dus heb je leuke ideeën of organiseer je graag events, meld je aan. Je hoeft niet persé zitting te nemen in het bestuur.
• Vind je het leuk om ook eens een verslag te schrijven over een van onze bijeenkomsten? Meld je dan aan bij het bestuur.

Heb je een vraag of wil je je aanmelden voor de activiteitencommissie? Neem dan contact op met één van de bestuursleden of stuur een e-mail naar info@mkbvalleiregio.nl.

We wensen iedereen een fijne vakantie en tot 25 augustus.

Het Bestuur