Culinaire avond bij Restaurant De Maes een groot succes!

…..…lams rekjes, koolrolletjes, gepocheerde tongrolletjes, cashewnoten steak, groene salade, eendenborst, frites, bavaroise, …..….en nog véééél meer stond er op het menu op de kookworkshop van 28 februari. Onder bezielende leiding van Maarten Loosen van de Snoepfabriek togen zo’n 30 jong MKB’ers aan het werk om al dat heerlijks klaar te maken in de keuken van Dick van der Maas. In groepjes van 4-5 ondernemers werden de recepten onder handen genomen. Dat resulteerde al snel in de meest vreemde gesprekken. Flarden van bedrijfsresultaten werden gemengd met aanwijzingen hoe je de eend moest peperen. Uitleg over wat je als bedrijf te bieden hebt gingen vergezeld van kreten als ‘waar is het zout gebleven’. Want genetwerkt werd er tijdens het schillen, bakken, braden, panneren, blancheren en kloppen. Ongeveer om ½ 10 stond alles op tafel en moest het opgegeten worden. En ook daar draaien de Jong MKB’ers hun hand niet voor om. Er werd lekker gegeten, gedronken en geproefd van onbekende gerechtjes. Een aantal mensen bleek ‘gewoon’ gegeten te hebben voordat ze naar de workshop kwamen, maar dat leek hun eetlust niet in de weg te staan. Het netwerken ging uiteraard gewoon door met de buren naast je en tegenover je. Koffie en thee sloten het geheel af om een uur of 11. Kortom, een leuke, gezellige en voedzame netwerkbijeenkomst. Vergeet de volgende keer vooral niet om óók te komen!