Blind (D)eet en Barilla kookworkshop

Vanaf 17:00 uur werden de leden van MKB Valleiregio vriendelijk en gastvrij ontvangen door de docenten en leerlingen van Rijn IJssel Vakschool Wageningen.
Om 17:30 uur werden wij welkom geheten door Carel Rink, de directeur van Vakschool Wageningen en opende Annelyn de Boer, voorzitter, deze avond. De aanwezige introducees kregen de gelegenheid om te pitchen. Daarna kreeg de heer Peter Heijmen, docent op de Vakschool, het woord. Hij vertelde meer over de geschiedenis van de school.
Ooit begonnen als bakkersopleiding en inmiddels uitgegroeid tot een school met een diversiteit aan horecaopleidingen.

Daarnaast is Vakschool Wageningen de enige school binnen Europa die de Barilla opleiding mag verzorgen. Deze opleiding is ontwikkeld door Academia Barilla in Parma (Italië), een vermaard opleidingsinstituut voor de authentieke Italiaanse gastronomie.

Blind (D)-eet
Onze smaakzintuigen werden op originele manier geprikkeld.
Geblinddoekt gingen we op reis naar Italië en mochten we proeven van authentieke en originele lekkernijen, die de keuken van dit land te bieden heeft. Van tomaten met mozzarella, tot Parmaham, tonijn en truffel. De blind (D)-eet was even wennen, maar overheerlijk en een groot succes.

Peter Heijmen vertelde bevlogen over de speciale receptuur en eisen waaraan o.a. Parmaham en Parmezaanse kaas moeten voldoen en uiteraard mochten we, onder het genot van mooie Italiaanse wijnen, genieten van deze pure producten.

Barilla kookworkshop
Tijdens de Barilla kookworkshop werden wij, onder begeleiding van aanwezige docenten en leerlingen, aan het werk gezet om zelf pasta, pizza, tiramisu en ijs op Italiaanse wijze te bereiden, terwijl leerlingen in een andere keuken diverse gerechten klaarmaakten die tussentijds werden uitgeserveerd.

Tijdens het kokkerellen en het proeven van de gerechten was er voldoende tijd om bij te praten en te netwerken. Mede dankzij de goede verzorging en professionele begeleiding, verzorgd door de docenten en leerlingen van Vakschool Rijn IJssel Wageningen, kijken wij terug op een zeer geslaagde avond.

Klik hier voor een foto overzicht.

Een warm welkom aan onze nieuwe leden
MKB Valleiregio heet onze nieuwe leden van harte welkom:
Joost Bremer, werkzaam bij Intratuin
Ron Meijering | 3R Coaching
Elske Renkema-de Boer | Leweborgh Holding B.V.

Bronssponsor
Vallei Advocaten & Mediators heeft ervoor gekozen om Bronssponsor te worden, wij danken hen voor deze keuze.
Wil jij ook meer exposure voor jouw bedrijf? Bekijk onze sponsorpakketten en meld je aan.

Mededelingen
• Let op! Een aantal bijeenkomsten vallen op een andere datum dan de laatste donderdag van de maand! Noteer alvast in je agenda:
20 april 2017 – ALV en bedrijfsbezoek Deli XL
18 mei 2017 – netwerkbijeenkomst

• Het bestuur van MKB Valleiregio is verheugd om haar leden te kunnen melden dat de volgende kandidaten zich hebben aangemeld voor de volgende functies:

Voorzitterschap, ter vervanging van de huidige voorzitter Annelyn de Boer:
o Bas van Riel – van Molenaar van Riel advocaten

Uitbreiding van de activiteitencommissie:
o Christian den Hartog van Xantion
o Maarten Hindriks van Maarten HINDRIKS Architecten buro

Heb je gegronde bezwaren tegen hun benoeming tijdens de ALV van 20 april a.s., dan verzoeken wij je om dit ruimschoots van te voren, liefst z.s.m. te melden per e-mail: info@mkbvalleiregio.nl, voorzien van een onderbouwing.

• Wil de persoon die op 26 januari een leesbril met blauw montuur heeft gevonden a.u.b. contact opnemen met Susanne Scharer, zij wil graag haar bril terug: info@mkbvalleiregio.nl.

• De activiteitencommissie is benieuwd aan welk bedrijf onze leden in de toekomst een bezoek zouden willen brengen.

Wil je doorgeven aan welk bedrijf jij een bezoek wilt brengen, of heb je een ander idee voor een leuke activiteit? Neem contact op met één van de bestuursleden of stuur een e-mail naar info@mkbvalleiregio.nl.

Enquête MKB Leden
Als bestuur zijn we voortdurend op zoek naar mogelijkheden om de activiteiten van de vereniging beter te laten aansluiten bij de wensen en behoeften van de leden. Vanuit dat kader willen we jullie vragen om de enquête in te vullen en te mailen naar info@mkbvalleiregio.nl of in te leveren tijdens de komende bijeenkomst.

De volgende bijeenkomst vindt plaats op donderdag 23 februari 2017 in de Plantage te Veenendaal waar wij zullen gaan “Slow daten”.

Het Bestuur