Bezoek Grebbelinie en BBQ

Vandaag waren wij te gast bij het Grebbelinie bezoekerscentrum. Het centrum ligt in het Fort aan de Buursteeg in Renswoude. Onze voorzitter opende de avond, onder een hoge opkomst, en de vele introducees kregen de gelegenheid zich kort voor te stellen.

De Grebbelinie
Bert Rietberg (voorzitter en vrijwilliger) verdeelde de groep in tweeën. De eerste groep maakte samen met Bert een korte wandeling over het Fort en de andere groep bracht een bezoek aan de interactieve expositie. Daarna wisselden de groepen de activiteiten.

Bert vertelde bevlogen over het Fort dat reeds in 1786 aangelegd is. Zo kwamen we te weten dat sommige kazematten in de volksmond ‘stekelvarkens’ werden genoemd vanwege de vele uit het beton stekende haken. Nadat o.a. de Fransen Nederland binnengevallen waren werd deze waterlinie, tussen de Utrechtse Heuvelrug en de Veluwe, pas echt bekend door de 2e Wereldoorlog.

In 1951 werd de Grebbelinie natuurgebied en fungeerde het gebied lange tijd als camping. In 2004 is dit educatieve en informatieve project gestart met het doel de vele verhalen en anekdotes te vertellen.
In de uitgereikte brochure is te lezen dat er diverse arrangementen zijn en dat het bovendien als vergader- en feestlocatie dienst doet.

Aansluitend volgde een heerlijke Green Egg BBQ op het gezellige panoramaterras van Restaurant Grebbelounge en was er uitgebreid de tijd om te netwerken en te borrelen.

Welkom aan onze nieuwe leden
Carolien Verbon van Prio Bewindvoering
Lenie van der Zande van Comm-On+
Theo Putman van Putman Security

Sponsorpakketten
Wil jij ook meer exposure voor jouw bedrijf? Bekijk onze sponsorpakketten en meld je aan.

Mededelingen
De volgende bijeenkomst is 27 september 2018 en dan zijn we te gast bij onze zilversponsor Rabobank Vallei. De zilversponsoren krijgen de gelegenheid zich kort te presenteren en verder staat deze avond volop in het teken van netwerken.

Wij zijn nog steeds op zoek naar versterking van onze activiteitencommissie en voor de PR & Communicatie. Aanmelden kan via info@mkbvalleiregio.nl

De website van MKB Valleiregio wordt goed bezocht, ook de ledenpagina. Zorg ervoor dat je profiel up2date is en daarmee je bedrijf zichtbaar is.

Heb je een vraag? Neem dan contact op met één van de bestuursleden of stuur een e-mail naar info@mkbvalleiregio.nl.

Het bestuur.