Bedrijfsbezoek Intratuin Barneveld en ALV

Op de eerste tropische dag van dit jaar was de locatie bijzonder treffend. Gastheer was namelijk Intratuin Barneveld. Te midden van al dat groen opende Bas van Riel deze bijeenkomst en de introducees stelden zich aan ons voor. Het verzorgde buffet bood voor elk wat wils en gezamenlijk genoten we van de maaltijd.

Intratuin Barneveld
Ton Uljee, eigenaar en oprichter, deed zijn bevlogen ondernemerschap eer aan met een dito presentatie over het 2000 m2 aan vloeroppervlakte tellende tuinwarenhuis. Intratuin is als marktleider niet alleen actief in Nederland maar ook in België en slaat binnenkort haar vleugels uit in Duitsland.

Persoonlijke klantbenadering
Als vierde op de lijst van Intratuins meest toonaangevende franchisenemers hanteert Ton een platte organisatiestructuur met een open bedrijfscultuur. Zoals ieder ondernemer zijn eigen invulling heeft, ligt in Barneveld de nadruk op het contact met mensen. Deze persoonlijke klantbenadering vraagt veel aandacht, maar dit vertaalt zich in een groter afzetgebied. De klant rijdt er graag een stukje voor om. Ton heeft met zijn team deze strategie weten om te zetten in een groeiende succesformule: de workshop! Met een bovengemiddelde omzetgroei tot gevolg. De kunst is dan ook ‘om iemands tijd te claimen’ aldus een gewaardeerde quote van Ton. Maar natuurlijk kent iedere onderneming ook andere tijden. Toen de vestiging net voor de crisis werd verkocht en Ton koos voor het adviseurschap, bleek dit van korte duur. Al gauw werd zijn terugkeer een feit en de huidige resultaten spreken voor zich.

Aansluitend kregen we bij de rondleiding onder meer de prachtige orangerie te zien van deze
uiterst klantvriendelijke onderneming.

Algemene Ledenvergadering
De penningmeester gaf overzicht van de jaarcijfers 2017 en begroting 2018, waarvoor decharge is verleend door de Ledenvergadering. Daarop presenteerde de voorzitter zijn jaarplan en visie voor 2018; het bestuur doet er vanzelfsprekend alles aan om haar leden een strak georganiseerd netwerk en aantrekkelijke bijeenkomsten te bieden. De begroting zal nauwlettend worden bewaakt en in dit kader volgt een aantal stemmingen, die in de notulen worden opgenomen. Verder werden de activiteiten voor de komende maanden toegelicht. Alle zilver-sponsoren, brons-sponsoren en prestatie-sponsoren werden gepresenteerd op scherm en kregen een hartelijk applaus voor hun bijdrage. Daarna werden de nieuwe bestuursleden geïnstalleerd. Unaniem werden Tina Kiyumarsi (Crop Registeraccountants en Belastingadviseurs) en Josée van den Heuvel (Madame & Office) verwelkomd als resp. bestuurslid activiteitencommissie en penningmeester/secretaris. Beiden van harte gefeliciteerd!

Als gevolg nemen wij afscheid van Christian den Hartog (Xantion) en Mirjam Ouwehand. (Rood Advies). Wij danken Christian en Mirjam beiden voor hun betrokkenheid en tomeloze inzet die hebben bijgedragen aan het gezicht en de professionaliteit van ons netwerk!

Met netwerkborrel en heerlijke versnapering sloten we deze warme, maar productieve bijeenkomst af. Met ‘een gezond afscheid’ van Intratuin in de hand in de vorm van een kruidenplant.