Bedrijfsbezoek en presentatie bij de Groenerie in Harskamp

Tussen Wekerom en Harskamp ligt de belevenisboerderij De Groenerie. We werden hartelijk ontvangen met koffie, thee en door de medewerkers van de Groenerie gebakken appeltaart… met slagroom. Nadat onze voorzitter Caroline Gerressen de avond had geopend en de introducé zich had voorgesteld, werd het woord gegeven aan Richard Hardeman.

Van kalveren naar belevenissen

Richard Hardeman heeft in 2020 een drastisch besluit genomen. Hij heeft zich vrijwillig laten uitkopen omdat hij werd gekwalificeerd als zogenaamde piekbelaster. De eigenhandig gebouwde stallen voor de kalveren moesten worden afgebroken en er werd nagedacht over een totaal nieuwe opzet. Samen met zijn drie zoons en het personeel, waaronder een tiental mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, is hard gewerkt om ideeën en wensen waar te maken.

De familie Hardeman pacht ca. 250 ha grond in de regio waarop onder meer aardappelen, uien en bieten worden verbouwd. Op de belevenisboerderij staan kassen en een professionele keuken. Maar er is meer: een landwinkel, pluktuin, vlindertuin, maisdoolhof en een binnenspeeltuin, die met hulp van Oekraïners wordt schoongemaakt, gerepareerd en opgebouwd.

Wie helpt de Groenerie verder?

We waren allen onder de indruk wat hier in relatief korte tijd is gerealiseerd, ondanks de vele hindernissen, zoals benodigde vergunningen en wet- en regelgeving. Met behulp van het formulier ‘Wie helpt de Groenerie verder’ kon je aangeven hoe je wilde helpen. Tijdens de borrel, voorzien van hapjes uit de landwinkel en schalen bitterballen werd nog lang nagepraat en genetwerkt.

Sponsorpakketten

Wil jij ook meer exposure voor jouw bedrijf? Bekijk onze sponsorpakketten en meld je aan.

Welkom aan onze nieuwe leden

We heten van harte welkom: Kees van den Breemer van Claassen, Moolenbeek & Partners!

Mededelingen

  • Volgende bijeenkomst: Op donderdag 25 april krijgen we een rondleiding bij BIT-MeetMe in Ede. Aansluitend is de ALV en wordt er lekker gegeten. Introducees zijn van harte welkom.
  • Wil je een leuke pitch houden i.v.m. een nieuw product, een succesverhaal, innovatie etc.? Geef je dan van tevoren op via info@mkbvalleiregio.nl.
  • Welke zaken heb jij gedaan met een van onze andere leden? Laat het ons hier weten!

Graag tot ziens op onze volgende bijeenkomst op donderdag 25 april 2024.

Het bestuur

Bekijk het fotoalbum