Bedrijfsbezoek DeliXL en Algemene Leden Vergadering.

Deze avond waren we te gast bij DeliXL, waar we werden ontvangen door Erwin Bommerson (Manager Landelijk Verscentrum & Manager DKW Ede).
Annelyn de Boer opende om 18:00 uur de avond en introducés kregen de gelegenheid zich voor te stellen. Aansluitend genoten wij van een heerlijk koud en warm buffet, verzorgd door Het Pakhuis.

DeliXL geschiedenis en toekomst
Erwin Bommerson nam ons mee in de geschiedenis van DeliXL In 1949 begonnen als puddingfabriek onder de naam Kok Ede, waarbij de heer Kok pudding rondbracht op zijn bakfiets, aan ziekenhuizen. Deze ziekenhuizen vroegen of hij zijn assortiment wilde uitbreiden. De heer Kok ging in op de vraag van de markt, zijn bakfiets werd verruild voor een vrachtwagen en uiteindelijk groeit de puddingfabriek uit tot een groothandel met een indrukwekkend logistiek centrum. In 1985 koopt Ahold Kok Ede, verandert de naam in DeliXL. Inmiddels belevert het bedrijf niet alleen ziekenhuizen, maar ook veel horeca en catering bedrijven. Weer een aantal jaren en enkele overnames verder staat DeliXL op het punt om verder te gaan onder de naam BidFood. Het bedrijf is continue bezig om haar bedrijfsprocessen verder te optimaliseren en in te spelen op de steeds veranderende markt. In aansluiting op de presentatie werd er een bezoek gebracht het logistieke centrum. Wij danken DeliXL hartelijk voor het kijkje in hun keuken.

Algemene Leden Vergadering
Tijdens de ALV werden de financiën behandeld en is decharge verleend.
Naast de organisatie van interessante netwerkbijeenkomsten vindt het bestuur van MKB Valleiregio het belangrijk om haar leden een interessant netwerk en boeiende bijeenkomsten aan te bieden.
Begin dit jaar hebben wij daarom een ledenenquête uitgevoerd. De uitkomsten van deze enquête worden meegenomen in het jaarplan van 2018. Zilversponsoren: Rabobank, Gemeente Ede, Reehorst , Bronssporen: Puur en Passie, Van Loon Advocaten, kLoud teLecom, Vallei advocaten & mediators, DH Accountants en Meratus hoveniers en Prestatiesponsoren worden hartelijk bedankt voor hun bijdrage.
Wil jij ook meer exposure voor jouw bedrijf? Bekijk onze sponsorpakketten en meld je aan.
De activiteiten voor de komende periode werden door Hans van Diën gepresenteerd, houd de website in de gaten voor meer informatie!

Daarna werden de nieuwe bestuursleden geïnstalleerd. Met meerderheid van stemmen mogen wij Bas van Riel (Molenaar van Riel advocatuur) verwelkomen als voorzitter en Christan den Hartog (Xantion) als bestuurslid voor de activiteitencommissie. Wij feliciteren hen beiden van harte met deze benoeming! Daarnaast zal Maarten Hindriks (MaartenHINDRIKS Architectenbureau) de activiteitencommissie ondersteunen.
Dit betekent ook dat we afscheid nemen van Annelyn de Boer (Annelyn de Boer coaching) als voorzitter, wij bedanken Annelyn hartelijk voor haar enthousiaste en warme inzet en werkzaamheden in het afgelopen jaar.

Tijdens de borrel, aangekleed met heerlijke hapjes, werd er tot in de late uurtjes genetwerkt en we kijken daarmee terug op een zeer geslaagde avond.

Welkom aan ons nieuwe lid
Ingrid Slebus van Maasgroep Re-integratie & outplacement

Een foto overzicht volgt binnenkort.

Mededelingen
Let op! Een aantal bijeenkomsten valt op een andere datum en tijdstip dan de laatste donderdag van de maand! Noteer alvast in je agenda:

18 mei 2017 (i.v.m. Hemelvaart): netwerkbijeenkomst, gericht op de effecten van de Wet DBA
29 juni 2017: De Blauwe Kamer en Varen over de Nederrijn met de safariboot de Blauwe Bever. Inloop: 16u. (LET OP: VERVROEGD!)

Vind je het leuk om ook eens een verslag te schrijven over een van onze bijeenkomsten? Meld je dan aan bij het bestuur.

De website van MKB Valleiregio wordt goed bezocht, ook de ledenpagina. Zorg ervoor dat je profiel up2date is en daarmee je bedrijf zichtbaar is.

Heb je een idee voor een activiteit, of wil je doorgeven aan welk bedrijf jij een bezoek wilt brengen? Neem contact op met één van de bestuursleden of stuur een e-mail naar info@mkbvalleiregio.nl.

Samenloop voor Hoop
Huib van Loon (Oxonia) en Christan den Hartog (Xantion) vragen jouw aandacht voor Samenloop voor Hoop van KWF Kankerbestrijding. Naast deze wandelestafette waarin teamleden elkaar gedurende 24 uur afwisselen, welke plaatsvindt op 9 en 10 juni in Veenendaal, is het ook mogelijk om op verschillende manieren een donatie te doen.

De totale opbrengst van de Samenloop voor Hoop komt ten goede aan het wetenschappelijk kankeronderzoek dat KWF financiert. Meer informatie over het indrukwekkende programma en deelnemende teams aan de Samenloop is hier te lezen. Verder is het mogelijk om op verschillende manieren een donatie te doen, zie actie pagina. Neem contact op met Huib of Christian voor meer informatie.

Bijeenkomst 18 mei 2017
Lees meer en meld je aan voor de bijeenkomst van donderdag 18 mei 2017. Geert Dreschler van MKB Accountants legt ons tijdens deze avond uit wat de invloed is van de wet DBA.

Het Bestuur