Donderdag 27 februari gaan we de Wageningsche berg beklimmen

Het verhaal van hotel de Wageningsche berg is haast ongelofelijk, in haar bestaan is dit hotel inmiddels voor de derde keer opnieuw gebouwd. De plek heeft een adembenemend uitzicht en het in december 2013 heropende hotel is voorzien van alle denkbare luxe en comfort. Het management zal ons het verhaal van het hotel vertellen waarna we tijdens de rondleiding zelf zullen kunnen beleven wat het hotel allemaal te bieden heeft. Na afloop van het officiële gedeelte is er volop de gelegenheid om te netwerken tijdens de borrel in de sfeervolle bar van het hotel. Meld je nu aan!
 Vanaf 19.30 uur bent u van harte welkom bij het Hotel de Wageningsche Berg, Generaal Foulkesweg 96, Wageningen. Schrijf je nu in voor deze bijeenkomst via deze link. We zien je graag op 27 februari a.s. Introducés
 Op deze avond zijn introducés van harte welkom. Neem gerust gratis iemand mee. De eerste avond is altijd kosteloos. Meld je introducé wel even aan via de website. Ook nodigen we op deze avond een groot aantal regio ondernemers uit via een direct mail die we laten kennismaken met het succesvolle en snel groeiende MKB Valleiregio! Nieuwsgierig naar een stukje historie? Lees hieronder alvast meer. In 1872 werd er door het Wageningse gemeenteraadslid J. van Rijn plannen gemaakt voor de bouw van een ontspanningsoord. Hij kocht 15 hectare grond om zijn droom waar te maken, maar de gemeente zag, vanwege financieel-economische redenen, veel liever dat er op die locatie een hotel gebouwd zou worden. Op Tweede Pinksterdag 1874 opende het Hotel de Wageningsche Berg haar deuren. Het was zeer populair en succesvol, maar bleek in 1910 niet bestand tegen een zware blikseminslag en ging verloren. Het hotel werd weer opgebouwd, maar kwam niet ongeschonden door de oorlogsjaren en ging opnieuw verloren. In de jaren ’50 bouwde Nederland weer langzaam op, onder meer met geld uit het Marshall-plan en ging men ook weer denken aan toerisme en recreatievoorzieningen. In 1954 werd, tot vreugde van vele Wageningers, een nieuw hotel op de Wageningsche Berg geopend. Tussen 1970 en 2001 deed het vooral dienst als opleidings- en vergadercentrum van AMEV en pas in de jaren daarna werd het gebouw weer een openbaar hotel en restaurant. Het had echter inmiddels wel haar charme verloren en Jaap Venendaal, die de exploitatie in 2009 had overgenomen, ontwikkelde plannen voor nieuwbouw van een hotel met allure en alle faciliteiten, die deze schitterende plek verdient. De nieuwbouw van Hotel de Wageningsche Berg bestaat uit drie bouwlagen. Op de begane grond bevinden zich, onder andere, vijf vergaderzalen, een brasserie, een restaurant en een bar. Ideale ruimtes om uw vergadering, productpresentatie of congres te organiseren. Verder zult u in de souterrain het wellness gedeelte vinden en zal de natuur vanuit iedere ruimte te zien zijn.

Bekijk de aanmeldingen!