De impact van Blockchain en Bitcoin

Blockchain is een globaal, decentraal gedistribueerd grootboek waarbij vele duizenden computers wereldwijd gezamenlijk werken aan de verwerking van transacties en waarin alle transacties worden bijgehouden. Op die manier ontstaat er een wereldwijde decentrale database van bezittingen en kan men allerlei zaken onderling snel, veilig, waterdicht en ondubbelzinnig van eigendom laten wisselen. Er is dus niet langer een derde partij (zoals een bank, notaris, kadaster en KvK) nodig om de betrouwbaarheid van een transactie te kunnen waarborgen. Blockchain is ook bekend als basis voor cryptovaluta zoals Bitcoin, maar er komen steeds nieuwe toepassingen bij. Volgens deskundigen staan we met Blockchain aan het begin van een nieuw tijdperk.  Het World Economic Forum ziet Blockchain als een belangrijke nieuwe opkomende technologie.

In zijn presentatie legt spreker Gert Geijtenbeek (SignS International Veenendaal) uit wat Blockchain is en wat de relatie is met bijvoorbeeld de bitcoin. Hij vertelt over nieuwe toepassingen en maatschappelijke en financiële veranderingen op korte en lange termijn, die mogelijk ook invloed kunnen hebben op jouw sector.

Programma

19:30 Inloop met koffie/thee
20:00 Opening door de voorzitter
20:15 Lezing over blockchain en bitcoin door Gert Geijtenbeek
21:00 Start netwerkborrel
22:30 Einde MKB netwerkavond

Locatie

Bouwstede op de Galvanistraat 1, 6716 AE in Ede.
Er is voldoende gelegenheid tot parkeren voor en rechts van het gebouw.

Aanmelden

Aanmelden kan via de button. Introducés zijn van harte welkom, dus neem gerust iemand mee. Vergeet je niet om je introducé ook aan te melden? De eerste avond is altijd kosteloos.

We zien je graag op donderdag 26 september 2019 bij Bouwstede in Ede vanaf 19:30 uur.

Het bestuur

Bekijk de aanmeldingen!

1. Madame & Office

Josée van den Heuvel