Bezoek brouwerij Onder de Linden in Wageningen

Brouwerij Onder de Linden werd in december 1989 geopend. Het bedrijf is gevestigd in een voor dat doel verbouwde voormalige schaapskooi, die behoort tot de opstallen van Café Onder de Linden. Tegenwoordig is de brouwerij gelegen tussen de nieuwbouw, industrie en universiteitscomplexen, maar vroeger lag het aan de rand van een uitgestrekt heidegebied.

Het Café, nog ingericht zoals in de jaren 50, doet dienst als proeflokaal. Het is ook de bakermat van de brouwerij. De productieomvang van de brouwerij is vrij gering. Het grootste gedeelte van het bier verlaat de brouwerij op vat en is verkrijgbaar in de regio Wageningen.

Op dit moment wordt in de Brouwerij van Café Onder de Linden het bier Wagenings Blond en Wagenings Tripel gebrouwen. Dit bier wordt geschonken in het eigen café en in Café Loburg in het centrum van Wageningen.

Naast Wagenings Blond wordt er in de brouwerij ook Moonshine gestookt. Deze serie gedestilleerd omvat jonge jenever (35 procent alcohol), wodka (40 procent), gin (45 procent), oude jenever (40 procent), ‘normale’ whisky (42 procent) en white corn whisky (55 procent). De laatste is gemaakt van mais, de rest van gerst.

Programma
19:30: Inloop
20:00: Start
20:10 – 20:30: Presentatie Caroline Gerressen FISQ over bedrijfsopvolging, overdracht etc.
20:30 – 21:30: Rondleiding door bierbrouwerij en proeverij
20:30 – 22:30: Netwerken

Locatie
Brouwerij/café Onder de linden, Haagsteeg 16, 6708 PM Wageningen
Parkeren in de omgeving.

Bekijk de aanmeldingen!